Blogg

Fybernots: 25 års engagemang för Care & Fair

SKÖTSEL & RÄTT har arbetat tillsammans med importörer, återförsäljare och mattproducenter för att bekämpa olagligt barnarbete och förbättra levnadsförhållandena för mattknytare och deras familjer. Vi har samlat in cirka 11 miljoner euro genom medlemsavgifter, donationer och import- och exporttullar. Och genom sponsorpengar som samlats in i Tyskland, Indien, Nepal och Pakistan.

vård och rättvisa
Skötsel och rättvis

Våra genomtänkta och magra strukturer gör att endast cirka 15% av detta gick till administrativa kostnader i Tyskland. Och mindre än 7% i ursprungsländerna - så att vi direkt kan investera cirka 9 miljoner euro
olika projekt.

Med tanke på att SKÖTSEL & RÄTT finansieras helt genom medlemskap och donationer, detta är något vi kan vara stolta över. En titt på våra "höjdpunkter" från de senaste 25 åren visar också detta. Tusentals barn i Indien, Nepal och Pakistan har fått en skolutbildning tack vare SKÖTSEL & RÄTT, och vissa till och med en universitetsexamen. På de kliniker vi stöder behandlades både stora och små skador och sjukdomar botades och mer och mer kvinnor
Får självständighet för sig själva genom vårt utbildningsprogram.
Barnarbete i mattan industrin rapporteras sällan, men SKÖTSEL & RÄTT har bidragit avgörande för att förändra denna situation.

Medlemmarnas ekonomiska stöd har gjort det möjligt för oss att öka föräldrarnas medvetenhet om vikten av att låta sina barn gå i skolan. Och att stödja skolor, kliniker och utbildningsprogram. Medan våra fonder tidigt kom främst från Tyskland, får vi idag också betydande belopp från hela världen. Inklusive Danmark, Österrike, Nederländerna, Spanien, Sverige, Kanada, USA och Australien.

Sponsorer erbjuder oss ofta flera års stöd för ett specifikt projekt. Detta hjälper oss att planera pålitligt på lång sikt. Många sponsorer besöker regelbundet ”sina” projekt och erbjuder sina egna idéer för deras vidare utveckling. Naturligtvis ger vårt arbete med föreningen oss också några utmaningar. Med det minskande antalet mattaimport. Vår inkomst och därmed våra möjligheter att försörja barn som arbetar i knutregionerna minskar.

Vi strävar efter att möta dessa utmaningar genom att aktivt söka och hitta lösningar. Trots ekonomiska begränsningar de senaste åren har vi kunnat behålla alla SKÖTSEL & MÄRKOR projekt i Indien och Pakistan. Vi ser fram emot många fler framgångsrika år med dig vid vår sida.
Vi håller dig uppdaterad.

Varma hälsningar,

Volker Heinrich
1. Ordförande / kassör
CARE & FAIR Hamburg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *